Nieuws

In het document hieronder alle voorlichtingen in de rondes op een rij.

Voorbereiding voorlichting 24 januari 2024

Op woensdagmiddag 24 januari vindt er een grote voorlichtingsmarkt plaats op school. Wel 26 voorlichtingen komen informatie geven over hun school of een bedrijf. Zoals een oud leerling die een succesvolle viszaak is gestart, of de politie van Bureau Rotterdam, wat zo veel leerlingen heeft geïnspireerd om richting beveiliging en handhaving te willen gaan.

In de lokalen worden voorlichtingen van drie kwartier gegeven aan de leerlingen in twee rondes. Beneden in de Hal staan er kraampjes voor leerlingen én ouders/verzorgers. Hieronder een lijst met welke voorlichtingen er gegeven zullen worden. Bekijk die vast thuis, in de start na de herfstvakantie schrijven alle leerlingen zich op school in voor de opleidingen waar ze een voorlichting van willen bijwonen. De voorlichting is verplicht voor alle leerlingen klas 3 en 4.

De voorlichtingsmiddag vindt plaats van 14:00 uur tot 16:00 uur (alleen) voor de leerlingen in de lokalen, de kraampjes in de hal staan er tot ongeveer 17:30 uur.

Ouders en verzorgers; WELKOM!

Meer informatie over de opleidingen vinden? Ga naar MBO opleidingen op deze site.

Bij Handige links vindt u veel informatie bij sites als Bekijk je toekomst nu en Kies MBO.

Oudervoorlichtingsavond 1 november

Hoe belangrijk is handwerk en vakmanschap. Deze video brengt dat heel mooi en leuk in beeld.

MBO Westland brochure opleidingen 2023-2024

De Open Dagen poster is er weer! Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Studiebeurzen.

Er zijn in december twee grote studiebeurzen in de regio die u gratis kunt bezoeken.

Studiekeuzebeurs West in Rotterdam en de Bekijkjetoekomstnu beurs in den Haag.

Klik hieronder op de afbeelding voor meer informatie.

 

Stage: SMART doelen stellen.

De leerlingen klas 3 moeten voor hun stage leervragen en leerdoelen opstellen waarmee ze aan de slag gaan op de werkvloer. Dat doen ze door SMART leerdoelen te stellen. Hoe dat werkt zie je in deze video.

Voorbereiding stage

Wat heb je nodig om goed stage te kunnen lopen? Hoe bereid je dat voor? Bij de LOB lessen gaan we daar mee aan de slag. Een site die we daarbij gebruiken is de site van Dream2work. Meer informatie vind je bij het tabblad Beroepenstage Dream2work.

Indeling Voorlichtingen 11 November Met Toelichting Opleidingen
Word – 54,5 KB 549 downloads

Wegwijs op deze website voor ouders/verzorgers en leerlingen.

 

Nieuw CV/LOB paspoort

 

Een nieuw CV, of LOB paspoort, is in de maak en grotendeels klaar om in gebruik genomen te gaan worden. De leerlingen klas 3 dit jaar gaan hier volgend jaar allemaal mee werken, en maken zo een mooi document om mee te nemen naar de intake van het gekozen MBO. Leerlingen klas 4 die er gebruik van willen maken kunnen hem toegestuurd krijgen om te maken.