Oudervoorlichting klas 3

Hieronder vindt u de presentatie van de oudervoorlichting voor de ouders/verzorgers klas 3 over LOB en Stage.

Het stageformulier kunt u hier downloaden of u gaat naar de pagina praktische informatie beroepenstage.

Voorlichtingsavond LOB Stage DEF
PowerPoint – 1,9 MB 204 downloads

Oudervoorlichting klas 4, 11 november 2021

Hieronder vindt u de powerpointpresentatie van 11 november, om hem met de video's te kunnen bekijken moet u hem downloaden en openen als Powerpointpresentatie.

Hieronder de presentatie zonder de video's.

Informatieavond Studiekeuze Klas 4 202122
PowerPoint – 8,4 MB 245 downloads

De Open Dagen poster is er weer! Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Welkom in het nieuwe schooljaar 2021-2022

Het nieuwe schooljaar is begonnen met goed nieuws, alles kan weer live! En daar ben ik als decaan, en zijn wij als vakgroep LOB heel blij mee want het betekent dat de Open Dagen van de MBO opleidingen en de meeloopdagen/het proefstuderen allemaal weer live kan en mag.

In de LOB lessen klas 4 van deze week gaan de leerlingen allemaal twee Open Dagen opzoeken om te bezoeken, en indien nodig melden ze zich daarvoor aan.

Op donderdagavond 4 november vindt er voor klas 4 een voorlichting op school plaats over LOB en het decanaat en ik hoop daar alle ouders te mogen verwelkomen. Ik geef dan informatie waarmee u uw zoon of dochter kan helpen om zich aan te melden voor de vervolgopleiding van zijn of haar keuze.

Op donderdagavond 18 november vindt de oudervoorlichtingsavond LOB en Stage plaats voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3.

Kijk voor Open Dagen alvast mee via deze link: https://www.mborijnmond.nl/mbo-platform-rotterdam-rijnmond/partners/ De kalenders met overzichten komen medio oktober beter in beeld.

Op 9 december is er een grote opleidingenmarkt op onze eigen school voor de leerlingen van klas 3 én 4. De leerlingen kiezen twee voorlichtingen in de lokalen en er is een opleidingenmarkt in de hal met kraampjes van verschillende MBO opleidingen waar ouders ook van harte welkom zijn! Meer informatie volgt.

Wilt u de studiekeuzebeurs West in de Ahoy bezoeken in december met uw zoon of dochter? Klik dan hier om u aan te melden. https://www.studiekeuzebeurswest.nl/nl

Pascual Westerholt en Monique Jansen

Stage: SMART doelen stellen.

De leerlingen klas 3 moeten voor hun stage leervragen en leerdoelen opstellen waarmee ze aan de slag gaan op de werkvloer. Dat doen ze door SMART leerdoelen te stellen. Hoe dat werkt zie je in deze video.

Stageformulieren

Hieronder vind je de stagehandleiding voor de komende stage. Een downloadbaar exemplaar vind je hier.

Voorbereiding stage

Wat heb je nodig om goed stage te kunnen lopen? Hoe bereid je dat voor? Bij de LOB lessen gaan we daar mee aan de slag. Een site die we daarbij gebruiken is de site van Dream2work. Meer informatie vind je bij het tabblad Beroepenstage Dream2work.

Stage klas 3  voorjaar 2021

De leerlingen uit klas 3 gaan dit schooljaar gelukkig toch nog stage lopen. Dat is op:

  1. Stageweek 1: maandag 19 april t/m vrijdag 23 april 
  2. stageweek 2: maandag 17 mei t/m vrijdag 21 mei 2021.

In totaal komt dat op 104 stage uren (8 uur per dag inclusief pauze).

De stageovereenkomst kunt hier downloaden of ga naar de pagina documenten stage. Inleveren bij het stagebureau voor 5 maart bij dhr. Ruigrok, stagebureau kamer 1.44.

Open dagen in de regio!

Handleiding intergrip klas 4

Ben je vergeten hoe het ook alweer werkt met je doorstroomdossier? Bekijk dan de handleiding nog een keer?

Je vindt hem op deze pagina.

 

Voorlichtingsmiddag 11 november: de opleidingen die komen.

We hebben de opleidingen rond en deze week kunnen de leerlingen zich deze week gaan inschrijven tijdens de LOB lessen. Alle leerlingen van klas 3 en 4 hebben een mail gehad, en alle ouders/verzorgers ook.

Soms staan er meerdere opleidingen in één vak. Dat betekent dat het een gecombineerde voorlichting is waarin over beide opleidingen informatie wordt gegeven.

Hieronder het document met de opleidingen, een link per opleiding naar de websites en een korte beschrijving per opleiding om te zien wat een opleiding inhoudt.

Indeling Voorlichtingen 11 November Met Toelichting Opleidingen
Word – 54,5 KB 413 downloads

Voorlichtingsvideo ouders/verzorgers en leerlingen klas 3 en 4

Omdat we dit jaar geen live voorlichting kunnen geven hebben we deze onlinepresentatie voor de ouders en verzorgers van onze leerlingen klas 3 en 4 gemaakt.

Snuffelstage klas 3

Op dinsdag 10 november gaan al onze leerlingen klas 3 een dagje meelopen bij een bedrijf of instelling. Zij hebben hierover informatie gekregen op school en er zijn formulieren uitgedeeld. Bij documenten klas 3 kan het formulier ook worden gedownload om uit te printen. Let op dat dat eenzijdig wordt uitgeprint?

De formulieren moeten na de herfstvakantie ingevuld weer worden ingeleverd bij de lesgevende LOB docent. 

Wegwijs op deze website voor ouders/verzorgers en leerlingen.

 

Teambuildingsdag klas 4

Teambuilding is een belangrijk element bij LOB. Weten wie jij bent in een groep, samenwerken, en soms een beetje afzien, het helpt je allemaal om jezelf beter te leren kennen én om goed te kunnen functioneren in een groep met mensen die misschien wel heel anders zijn dan jij.

Klas 4 heeft een geslaagde eerste dag achter de rug bij een outdoorcentrum in Vlaardingen! Hier wat foto's.

 

1 september 2020: welkom in het nieuwe schooljaar!

Het schooljaar is weer begonnen en zowel LOB als stage hebben het jaar ongebruikelijk afgesloten vorig jaar. Presentaties en voorlichtingen die niet door konden gaan voor LOB, de stage die afgebroken moest worden, heel jammer allemaal! We hopen dat we het komende schooljaar weer terug kunnen naar het programma zoals we dat normaalgesproken draaiden, maar we weten allemaal dat er nog steeds beperkingen zullen gelden door Covid-19.

Mw. Jansen, de decaan en docent LOB, heeft een heupoperatie ondergaan de afgelopen week en zij is herstellende daarvan. Dat betekent dat de LOB lessen de eerste periode nog niet kunnen plaatsvinden, maar zodra ze weer 'op de been' is worden de lessen weer opgepakt en gaan we op school aan de slag met de voorbereiding op de vervolgkeuzes. Als leerling én ouder kun je je op deze site natuurlijk wel al uitgebreid oriënteren op vervolgopleidingen!

Succes allemaal met het nieuwe schooljaar!

26 juni 2020: stageovereenkomsten schooljaar 2020-2021 klas 4

De stageovereenkomsten voor klas 4 zijn beschikbaar en je kunt ze via deze site downloaden. De leerlingen van de huidige klas 3 starten in het nieuwe schooljaar gelijk met hun stage. 

Voor álle leerlingen geldt: je hebt een nieuwe stageovereenkomst nodig. Deze hebben jullie allemaal op papier uitgedeeld gekregen de afgelopen week.

Wil je hem nog een keer? Je vindt ze bij documenten, documenten stage of klik op de link hieronder.

Inleveren bij dhr. Ruigrok voor 6 juli!

Hier de link naar de downloadbare stageformulieren.

9 mei 2020: LOB klas 3 start weer op!

Vanaf deze week start de vakgroep LOB voor de derdeklassers weer op en gaan we de loopbaangesprekken voeren met al onze leerlingen klas 3. Voor de schema's en het gespreksformulier klik hier.

We zetten de schoonmaakspullen klaar, houden anderhalve meter afstand en dan kunnen we van start met deze individuele gesprekjes. Wij zijn klaar voor jullie, jullie hopelijk ook voor ons? 

2 April: scholen blijven gesloten

Nu de scholen dicht blijven tot 1 mei, pakken we het vak LOB weer op en geven we de leerlingen klas 3 thuisopdrachten. Per slot; wat er ook gebeurt, volgend jaar moet er een keuze voor de vervolgopleiding worden gemaakt! Daar kun je je dan toch alvast een beetje op oriënteren. Het interview met een ouder/verzorger is een onderdeel van de thuisopdracht. Het document staat in Qompas en u vindt het hier.

Voor de vierdeklassers komt er een on-line spreekuur waar leerlingen en ouders met hun vragen terecht kunnen.

18 maart: nieuwe aanmelddatum automatische plaatsing MBO opleidingen.

Voor alle MBO opleidingen geldt dat de datum van 1 april wordt verschoven naar 1 mei. Dat betekent dat je je tot 1 mei kunt aanmelden bij een opleiding en recht hebt op automatische aanname bij dit MBO. Let op, het gaat alleen maar over dat je je aangemeld moet hebben. Je kunt je ook na 1 mei nog aanmelden, alleen heb je dan niet meer het automatische recht dat de opleiding je aan moet nemen. Meestal echter wordt je dan toch nog wel aangenomen, tenzij de opleiding vol is.

Nieuws

18 maart 2020

Voor klas 4: de MBO opleidingen zijn hun beleid aan het afstemmen en binnenkort komt daar meer informatie over. Blijf je gewoon aanmelden, je krijgt bericht van de MBO opleiding waar je je hebt ingeschreven over hoe jouw aanmelding wordt opgepakt of hoe het met de intakeprocedure zal gaan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw intakegesprek telefonisch plaatsvindt. Wacht het rustig af, er wordt aan gewerkt en alles zal in orde worden gemaakt. Lees wel iedere dag je mail zodat je goed op de hoogte bent en blijft!

 

15 maart 2020

Door de maatregelen rondom het Corona virus is er veel veranderd. Zo gaat onze opleidingenmiddag niet door op dit moment, maar het heeft ook gevolgen voor de intakeactiviteiten op de MBO opleidingen. Kijk op de website van de MBO opleidingen om te lezen wat zij aan aanpassingen hebben gedaan.

Opleidingenmiddag Klas 3 op 31 maart

 

Op dinsdagmiddag 31 maart vindt er op school een grote voorlichtingsmiddag plaats voor de leerlingen klas 3. In de documenten hieronder kunt u zich alvast oriënteren op het aanbod. Ouders kunnen zich per mail aanmelden voor 20 maart o.v.v uw naam, naam zoon of dochter, de klas waar hij/zij in zit en welke opleiding u wilt bijwonen in ronde 1 en in ronde 2.

Rondetijden:

Ronde 1:13.15  uur - 14.00 uur

Ronde 2: 14.30 uur - 15.15 uur

Locatie: Lentiz VMBO Maasland, Commandeurskade 22 3155AD Maasland.

Contact: lobmaasland@lentiz.nl

Stagehandleiding klas 3

De stagehandleiding voor onze derdeklassers is klaar. U vindt hem hier.

Voorlichting opleidingenmiddag klas 3 op 31 maart

We zijn gestart met de voorbereiding van de voorlichting van dinsdagmiddag 31 maart en hebben heel veel verschillende opleidingen op het oog om een voorlichting te komen geven bij ons op school. En wat nieuw is: dit jaar voor het eerst zijn ouders ook welkom om aan te sluiten bij deze voorlichtingen.

Zo kunt u zich samen met uw zoon of dochter goed voorbereiden op een vervolgopleiding.

Let op uw mail, want u ontvangt zeer binnenkort een powerpoint met alle opleidingen waar een voorlichting van gegeven wordt, met ook links naar de opleidingen en informatie om zo goed geïnformeerd een keuze te kunnen maken.

Nieuw CV/LOB paspoort

 

Een nieuw CV, of LOB paspoort, is in de maak en grotendeels klaar om in gebruik genomen te gaan worden. De leerlingen klas 3 dit jaar gaan hier volgend jaar allemaal mee werken, en maken zo een mooi document om mee te nemen naar de intake van het gekozen MBO. Leerlingen klas 4 die er gebruik van willen maken kunnen hem toegestuurd krijgen om te maken.

De leerlingen klas 3 hebben twee grote voorlichtingsmiddagen bij MBO's bijgewoond en we kijken terug op twee geslaagde middagen! Ze kregen zowel informatie over de MBO opleidingen als ook workshops aangeboden. Ervaren en leren door te doen en zo te ontdekken welke vervolgopleidingen er allemaal zijn én welke bij jou past.

Voorlichtingen voor klas 3 op 16 en 17 januari

 

Onze leerlingen klas 3 hebben op donderdag 16 en vrijdag 17 januari twee grote voorlichtingen buiten de school.

Op donderdagmiddag 16 januari krijgen ze twee voorlichtingen aangeboden van ons eigen MBO.

Op vrijdagmiddag gaan we naar het MBO Westland en krijgen ze daar voorlichtingen aangeboden. Het vervoer naar deze voorlichting is per bus.

 

 

Hoe belangrijk is handwerk en vakmanschap. Deze video brengt dat heel mooi en leuk in beeld.

De Open dagen van de MBO opleidingen zijn begonnen!

Leerlingen klas 3 en ouders/verzorgers raden we aan alvast een kijkje te gaan nemen.

Voor de leerlingen klas 4 en ouders/verzorgers iets wat ze zéker moeten gaan doen, een laatste goede oriëntatie op welke vervolgleidingen er zoal zijn, voor ze een definitieve keuze maken en zich inschrijven bij de opleiding van hun keuze. Ga ook proefstuderen of meeloopdagen volgen in klas 4? En niet vergeten: je moet je hebben aangemeld bij een MBO opleiding vóór 1 april!