Wie zijn wij?

Mw. M. Jansen, coördinator & docent LOB, decaan.

In 2001 ben ik op het Lentiz VMBO Maasland komen werken als docent beeldende vorming. Van daaruit ben ik doorgegroeid naar het vak LOB wat ik al vanaf het ontstaan van dit vak heb mogen ontwikkelen bij ons op school en met veel plezier geef.

Ik ben trots op wat wij bij ons op school aan de leerlingen kunnen aanbieden aan loopbaanbegeleiding en -oriëntatie, dat het een vak is op het rooster en we zo kans zien de leerlingen goed te begeleiden bij het maken van de juiste vervolgkeuze. Mijn drijfveren zijn verbinden, motivatie en inspiratie.

Sinds augustus 2019 ben ik de decaan op onze school.

Mail: mjansen01@lentiz.nl

Dhr. P. Westerholt, docent LOB, docent dierverzorging.

In 2012 ben ik begonnen als stagiair op het Lentiz VMBO Maasland. Snel daarna werd ik in het team opgenomen als docent Ondernemend Leren en dierverzorging. Door mijn reislust heb ik onze school een aantal keer verlaten om mijn dromen achterna te gaan: het uitvoeren van samenwerkingsprojecten in Afrika én voor het maken van een wereldreis.

In 2019 heb ik de overstap gemaakt van Ondernemend Leren naar LOB. Als praktijkdocent geloof ik erin dat leren in levensechte situaties bijdraagt aan het zelfvertrouwen én geluk van de leerlingen. Tijdens de lessen LOB zal ik de leerlingen begeleiden naar het kiezen van een vervolgstudie die aansluit bij de interesses en kwaliteiten van de leerlingen.

Mail: pwesterholt03@lentiz.nl

 

 

Dhr. J. Ruigrok, coördinator beroepenstage, docent groenvoorziening.

Mijn naam is Joris Ruigrok en ik ben actief in Maasland van 2000 als docent groen en sinds een groot aantal jaren als stagecoördinator beroepenstage. Met een achtergrond van ook vele ervaringen in het bedrijfsleven, weet ik wat er speelt bij bedrijven en welke mogelijkheden er zijn. Omdat ik alle leerlingen mee mag maken tijdens de lessen en hierdoor elke leerling leer kennen, kan ik mede hierdoor de schakel zijn tussen de leerling en de stagebieder. Op deze manier probeer ik de beste combinaties voor elkaar te krijgen, waardoor stageperioden voor meer dan 95 % een succes zijn. Vooral in de groene sectoren (bloem, plant, vap, agrarische techniek en groen) zijn er voldoende stageplaatsen beschikbaar in de wijde omtrek van Maasland. Deze sectoren zijn afwisselend qua werkzaamheden en een meer dan goede keuze voor een leerling met de wens op een zekere- en goede betaalde baan in de toekomst.

Vanwege het aantal dienstjaren in Maasland, kom ik steeds meer ondernemende oud-leerlingen tegen die op hun beurt een stageplaats aanbieden aan de huidige generatie leerlingen. 

Mail: stagemlc@lentiz.nl